אפרת אמסלם- מרצה לחיים

איך להתמודד עם אבחנה של אוטיזם? מדריך להורים

מאמרים נוספים

דברו איתי

עקבו אחריי

אם ילדכם אובחן לאחרונה עם אוטיזם, ייתכן שאתם חשים מגוון של רגשות, מעצב ועד כעס ועד בלבול. זה נורמלי להרגיש מוצף, אבל דע שאתה לא לבד. ישנם מיליוני הורים אחרים במצבך, ויש שפע של משאבים ותמיכה זמינים. להלן מספר טיפים כיצד להתמודד עם ילד המאובחן עם אוטיזם.

אפרת אמסלם אוטיזם טרנס ומה שבינהם
One sadly school boy in checked shirt sitting on stairs at corridor of school and crying. Little school boy leaning head by hands and thinking. Concept of bed marks at school.

חמישה דברים שתוכלו לעשות כהורים לילד עם אוטיזם

1.למד את עצמך

הצעד הראשון הוא לחנך את עצמך על אוטיזם. יש הרבה מידע שגוי בחוץ, אז חשוב לקבל את המידע שלך ממקורות אמינים. התחל בקריאת ספרים ומאמרים ממקורות מוכרים, כגון האגודה לאוטיזם או הקרן למדעי האוטיזם. אתה יכול גם למצוא מידע מועיל באתרי אינטרנט כמו המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) או האגודה הלאומית לאוטיסטים.

2.חפש קבוצות תמיכה

צעד שימושי נוסף הוא לחפש קבוצות תמיכה להורים לילדים עם אוטיזם. קבוצות אלו יכולות לספק תמיכה רגשית נחוצה ועצות מעשיות מהורים אחרים שהיו בנעליים שלך. אתה יכול למצוא קבוצות תמיכה מקומיות דרך ארגונים לאומיים כמו האגודה לאוטיזם או הרשת להורות לאוטיזם. קיימות גם קבוצות תמיכה מקוונות רבות.

3.התחבר להורים אחרים

בנוסף לקבוצות תמיכה רשמיות, זה יכול להיות מועיל ליצור קשר עם הורים אחרים לילדים עם אוטיזם. קשרים אלה יכולים לספק תמיכה חברתית רבת ערך ולאפשר לך להחליף מידע ומשאבים. אתה יכול למצוא הורים אחרים דרך ארגונים לאומיים, קבוצות תמיכה מקומיות או פורומים מקוונים ולוחות הודעות. לפלטפורמות מדיה חברתית כמו טוויטר ופייסבוק יש גם קבוצות הורות פעילות רבות המוקדשות לאוטיזם.

4.סנגור עבור ילדך

חשוב לסנגר עבור ילדך הן בתוך הבית והן מחוצה לו. משמעות הדבר היא ללמד את עצמך על הזכויות החוקיות של ילדך ולעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם המורים והמטפלים שלהם כדי להבטיח שהם מקבלים את השירותים הדרושים להם בבית הספר. אתה יכול גם להיות מעורב בארגוני הסברה ברמה המקומית, הממלכתית או הלאומית הפועלים לשיפור חייהם של אנשים עם אוטיזם ומשפחותיהם.

במילים אחרונות,

אם ילדכם אובחן לאחרונה עם אוטיזם, ייתכן שאתם מרגישים מוצפים ולא בטוחים מה לעשות הלאה. אבל דעו שאתם לא לבד – ישנם עוד מיליוני הורים במצבכם, ויש שפע של משאבים זמינים שיעזרו לכם להתמודד. על ידי חינוך לעצמך על אוטיזם, חיפוש אחר קבוצות תמיכה, יצירת קשר עם הורים אחרים והסברה עבור ילדך, תהיו מצוידים יותר להתמודד עם האתגר החדש הזה בחייכם.

ואם יש לכם שאלות או שתרצו להיות חלק מההרצאה דברו איתי! 

שתפו ב: